top of page
  • תמונת הסופר/תעו"ד אורית יצחקי

גירושין: סירבה לשחרר כספים מהחשבון המשותף, מה קבע בימ"ש?

זה נפל עליו כרעם ביום בהיר: היא החליטה להתגרש, ולזנוח מאחוריה כ-20 שנות נישואים. בהליך גירושין, זוג בשנות ה-30 המאוחרות, עם שני ילדים צעירים, נאבק. הוא נאבק על הסיכוי הקטן שאולי עוד אפשר להחזיר את האישה הביתה ולשמור על התא המשפחתי, היא נאבקת – בעצמה, בו ועל הרצון לטעום את החיים אחרי שנים ארוכות עם אותו אחד. בתוך המאבק הזה, בהליך הגירושין – כשהוא ביקש לשחרר כספים מחשבון הבנק המשותף, היא סירבה בתוקף. מדוע סירבה האישה? ומה קבע בית המשפט לענייני משפחה? קראו בהמשך הפוסט



על אף שהוא אהב אותה מאוד, ועדיין אוהב, ודאג לה במהלך שנות הנישואין, היא החליטה להתגרש. קרוב ל-20 שנות נישואין. לקח להם הרבה זמן להביא ילדים לעולם. שנים שהם היו נשואים ללא ילדים, לא דבר של מה בכך במגזר שאליו הם משתייכים. אבל אז נולדו הילדים, והם נכנסו לשגרה שוחקת.


היא רצתה יותר מהחיים, והוא רצה את השגרה המשפחתית העוטפת. היא בדקה, והיתה בטיפול ובאימון (קואצ'ינג), וכשהרגישה שהיא מוכנה רגשית ונפשית - החליטה לפרוץ את הגבולות של עצמה, החליטה שאין ברירה – גירושין זו האופציה היחידה עבורה. כך, הדרך לבית המשפט כבר היתה סלולה עבורה. ומה איתו? הוא תמך בה, בשינויים שעברה, לא תיאר לעצמו שהיא בכלל מכוונת למקום אחר, רוצה לפרק את התא המשפחתי, את המקום הכי בטוח וטוב עבורו.


הידיעה על הפניה לבית המשפט הותירה אותו שבור, מרוסק. הוא נאבק להחזיר אותה הביתה.  


האישה, שלא היתה מעוניינת בדרך חזרה לנישואים, לבית, החליטה שלהגיש תביעות נגדו זו הדרך הטובה ביותר עבורם כמשפחה. כמובן, שהוא הצטער על כך מאוד. הדבר האחרון שהוא רצה זה להתנהל מולה בבית המשפט. על אף התנהגותה והכפשות שהוא סופג מצדה בהליכים המשפטיים, הוא עדיין אוהב אותה ומסכים לקבל אותה חזרה הביתה.


הוא נאבק כי קשה לו להפרד, והוא בכלל רוצה שהיא תתעשת, ותחזור. אבל היא נאבקת. נאבקת בו ובעיקר – בעצמה. זה החלק הקשה עבורו. המאבק הזה שלה בכל העולם.  


בתוך ההליכים בבית המשפט לענייני משפחה, היא ביקשה אישור מבית המשפט לקחת את חלקה בכספים שהיו מצויים בחשבון הבנק המשותף, ושהם צברו אותם יחד. הוא לא התנגד, והיא קיבלה את חלקה.


אבל כשהוא הגיש בקשה דומה לשחרור החלק שלו בכספים – היא התנגדה. הערימה קשיים. נעמדה על הרגליים האחוריות שלה. היא פשוט לא היתה מעוניינת לספק לו חמצן כספי - כלכלי. סיפרה לבית המשפט כל מיני סיפורים כדי שהכסף לא יגיע אליו - שיגרם לה נזק, שהוא חייב לה כסף. מה לא.  


בתגובה שהגשנו לבית המשפט מטעמו העמדנו את האישה על טעותה ועל מקומה. ציינו בפני בית המשפט, כי הכספים שנשארו בחשבון הבנק המשותף שייכים לבעל, ודווקא האישה בסירובה הנחרץ והסתמי היא זו שגורמת נזק לבעל, כי לאחר שהיא כבר קיבלה את חלקה בכספים והיא נהנית משימוש בהם, היא מבקשת למנוע מהבעל לעשות שימוש בכספים השייכים לו.


בית המשפט לענייני משפחה, קיבל את טענותינו, ואיפשר לבעל לקבל את החלק שלו בכספים שהיו מצויים בחשבון הבנק המשותף, זאת למורת רוחה של האישה. בית המשפט קבע, כי התנגדותה של האישה תלקח בחשבון בסוף תהליך התביעה לענין חיובה בהוצאות משפט.


האישה סירבה להבין ולקבל שכספים שמצויים בחשבון בנק משותף, הם כספים משותפים לשני הצדדים בחלקים שווים, והזכויות שלה לא עולות על זכויות הבעל.


לייעוץ משפטי לגירושין וייצוג בבית המשפט לענייני משפחה ו/או בית הדין הרבני, מוזמנים ליצור קשר באתר המשרד או ישירות עם עו"ד אורית יצחקי בנייד 054-8083174.






Comments


bottom of page