הסכם חיים משותפים להט"ב | עו"ד אורית יצחקי
top of page

הסכם חיים משותפים  לבני זוג מאותו מין

Love on the Bridge

אתם מוזמנים לפגישת היכרות ללא התחייבות, ולקבל הסבר על התהליך.

אורית יצחקי היא עורכת דין משפחה, מגשרת משפחה המכירה את הסוגיות הרלוונטיות לקהילת הלהט"ב ותשמח לסייע לכם.

 

 

מוזמנים ליצור קשר כאן או להתקשר לנייד 054-8083174.

הקמת התא המשפחתי אצל זוגות להט"ב הוא תהליך שונה ומורכב מזוגות הטרוסקסואלים. במדינה, בה עדיין זוגות להט"בים אינם יכולים להנשא, ההחלטה על הקמת התא המשפחתי היא משמעותית ביותר.

גיבוש התא המשפחתי בהבנה והידברות הוא חשוב מאין כמוהו, ויש למסדו בהסכם בין הצדדים. בעת גיבושו באופן של הסכם חיים משותפים עולות סוגיות שונות בין בני/בנות הזוג לרבות לענין החיים המשותפים, הגדרת החובות והזכויות, הסדרת ענייני הרכוש וכיוצ"ב.

  

הסכם חיים משותפים למעשה מייצר הכרה בזוגיות של הצדדים, דבר שחוסך את הצורך להוכיח את היותם בני זוג, בעיקר לרשויות. הסכם חיים משותפים, בניגוד להסכם ממון, לא מחייב את אישורו של בית המשפט. משכך מעת החתימה על הסכם חיים משותפים - הוא מקבל תוקף משפטי.

להסכם חיים משותפים יתרונות רבים, למשל חוסך את הצורך להוכיח את המועד בו הצדדים החלו את זוגיותם, קובע את המשטר הרכושי בין הצדדים דבר שיחסוך בעתיד את המחלוקת בדבר אופן חלוקת הרכוש.

 

בהסכם חיים משותפים יש אפילו הוראות בנוגע לפרידה אם חלילה תתרחש – דבר שמאפשר לבני הזוג לנהל את מערכת היחסים בניהם בשקט נפשי.

אז אם הגעתם/ן להחלטה להתקדם במערכת היחסים ביניכם, ואתם רוצים להסדיר את כל העניינים שבניכם/ן – דבר שייתן לכם שקט נפשי, ויאפשר לכם לנהל זוגיות טובה יותר ממקום רגוע ושלו - הגיע הזמן לערוך הסכם חיים משותפים.

bottom of page